Achter de schermen: Herman

Herman

Herman (53), een geboren en getogen Oldenzaler, zorgt ervoor dat alle fietsen op de juiste manier het pand van Huka verlaten. Als voormalig Europees gekwalificeerde bodybuilder begon hij bij Huka jaren geleden als logistiek medewerker. In de loop der jaren heeft hij zijn functie uitgebreid met allerlei aanverwante werkzaamheden. “Ik zorg voor de transport naar het binnen- en buitenland van onze fietsen. Naar de Polder tot Noorwegen en Australië”.

De meest exotische kleuren

“Elke dag start ik mijn dag met een goede bak koffie en loop ik alle opdrachten na die deze dag verzonden dienen te worden. Door de dag tref ik de voorbereidingen hiervoor en voorzie ik de fietsen van de juiste verpakking en documentatie. Zodra het fietsseizoen losgebarsten is heb ik hier een volledige dagtaak aan. Soms ook langer dan normaal de werkdag duurt. Ik kom onze fietsen soms tegen in de meest exotische kleuren. Dat is gaaf!”.

Hecht team

Herman vertelt: “Het interessante aan mijn werk is dat ik samenwerk met verschillende afdelingen. We werken er samen naartoe om alle processen waar het product langskomt zo efficiënt mogelijk te doorlopen. Gelukkig hebben we daar een hecht team voor die de schouders eronder zet. We zijn niet te beroerd om wat voor elkaar te doen en de handen uit de mouwen te steken. Dat maakt het dat we niet alleen onze fietsen bouwen, maar ook op elkaar kunnen bouwen.”

Op het juiste moment leveren

“Zo houd ik mij bijvoorbeeld bezig met de continue stroom van onderdelen en voorzie ik alle goederen van de desbetreffende documentatie. Hierbij ben ik afhankelijk van de goederenontvangst en de productie. Het controlewerk is hierbij enorm belangrijk, zodat alles op de juiste wijze de deur uitgaat en op het juiste moment geleverd wordt. Zo loop ik de orders altijd nog even extra na, heb ik regelmatig overleg met de productie en zorg ik ervoor dat de juiste handleiding wordt toegevoegd aan de fietsen.”

Herman

Toegankelijk voor iedereen

“Ik ben er trots op dat onze fietsen niet alleen in Nederland gebruikt worden, maar ook te vinden zijn in het buitenland. Meermaals gaan er fietsen richting Noorwegen, Duitsland of de Verenigde Staten. Maar je vindt ons ook in Australië. Het is mooi dat onze fietsen in elke cultuur passen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of wat voor achtergrond je hebt. Onze fietsen zijn toegankelijk voor iedereen!”