Achter de schermen: Rik Horsthuis

Rik Horsthuis

De mensen die voor Huka werken; wie zijn dat eigenlijk? Hoe dragen zij op hun eigen manier bij aan de organisatie, met hun persoonlijke kwaliteiten en manier van werken? Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer is dat Rik Horsthuis (25) uit Lattrop die bij Huka begon als stagiaire en inmiddels met zijn HBO diploma op zak bij Huka is blijven werken als engineer. 

Passie voor fietsen

Vanuit de opleiding Industrieel Product Ontwerper kwam Rik in aanraking met Huka, vanwege zijn passie voor fietsen. Rik fietst namelijk graag in zijn vrije tijd. In de zomer is hij fanatiek wielrenner en in de winter pakt hij de mountainbike. “Ik vind het ontzettend gaaf om mijn passie in te zetten voor mijn werk. Het mooie aan het werken bij Huka is dat we enorm gefocust zijn op hoe we de fiets zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten bij de gebruikers. Aan functionaliteit en kwaliteit hechten wij vanuit Huka veel waarde.”

Rik Horsthuis: “Veel ontwikkelvrijheid als ontwerper”

“Ik voel mij als een vis in het water bij Huka. Als ontwerper is het een ideale werkomgeving. Je krijgt de vrijheid om verbeteringen toe te passen binnen de productontwikkeling en er is ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast krijg je veel verantwoordelijkheid en ben je flexibel om je werk in te richten. Technische vraagstukken bespreken we regelmatig onderling met elkaar. Hierdoor ontstaan leuke discussies die zeer leerzaam zijn en waar gerichte oplossingen door ontstaan.”

Rik Horsthuis

Ontwikkeling Cortes tot doorontwikkeling bestaand product

“De afgelopen periode heb ik mij onder andere bezig gehouden met de ontwikkeling van de driewieler Cortes. Ik voerde hier vanaf scratch de werkzaamheden uit. Hierbij kan je denken aan het 2D en 3D tekenen van de onderdelen, het maken van een testmodel, de communicatie met de productie tot het uitvoeren van testritten met de doelgroep. Dit was een enorm leuke uitdaging! Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik bij Huka ben blijven plakken. Op dit moment ben ik bezig met de doorontwikkeling van een bestaand product. Meer hierover volgt eind dit jaar!”

Terug naar vacature overzicht