Achter de schermen: Roy Schoolkate

Roy schoolkate

De mensen die voor Huka werken; wie zijn dat nou eigenlijk? Hoe dragen zij op hun eigen manier bij aan de organisatie, met hun persoonlijke kwaliteiten en manier van werken? Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer Roy Schoolkate (41). Als allround monteur heeft hij al heel wat Huka-producten in elkaar gezet en gerepareerd.

Van windmolens naar aangepaste fietsen

Roy komt uit de bouw en leerde daar voor assistent uitvoerder. Ook bouwde hij aan de matrijzen van grote windmolens bij GE Wind Energy en had hij zelfs een tijd zijn eigen horecaonderneming. In zijn vrije tijd kun je hem vinden op de tennisbaan, speelt hij trombone in een muziekkapel, zingt hij in een band en kookt hij graag. Inmiddels is hij al meer dan negen jaar onderdeel van Huka. Hij heeft aan zo’n beetje elke aangepaste fiets gewerkt en is op dit moment verantwoordelijk voor de driewieler Cortes wat betreft montage. “Maar als het ergens anders druk is spring ik ook gerust bij. Deze week heb ik bijvoorbeeld ook nog twee Pendels gemaakt.”

Breekt zo lekker de week

Afwisselend dus. En dat spreekt hem juist zo aan: “Je zou denken dat ik elke dag hetzelfde doe, maar dat is absoluut niet het geval. Zo ga ik weleens op pad in het buitenland voor een reparatie. Zweden, Denemarken en Amerika: ik ben er allemaal geweest. Dat breekt zo lekker de week, zeggen ze dan”, lacht Roy. “Als er problemen ontstaan die niet opgelost kunnen worden door dealers of via Skype dan ga ik er heen. Ook ben ik weleens ingehuurd om in Zweden een training te geven in het repareren van een bepaald product. Dan repareer ik ter plekke samen met de monteurs en laat ik zien wat daarin de beste manier is. Mooi om specifieke kennis over te dragen over de producten waar wij hier dagelijks mee bezig zijn.”

Roy schoolkate

Roy Schoolkate, Reisje naar Nantucket

Aan zulke reisjes kun je ook iets leuks overhouden vertelt Roy Schoolkate. “Enkele jaren geleden ben ik naar Nantucket geweest voor een reparatie en bouwde ik een vriendschap op met de beheerder daar. Vorig jaar was er weer een kleine reparatie nodig en ben ik uitgenodigd om tien dagen te verblijven in een prachtig huis op dat eiland, tussen ‘the rich and famous’. Alles werd verzorgd: ik kreeg vliegtickets, mijn dochter mocht mee en op de terugweg stond er zelfs een limousine klaar voor ons.” Met een glimlach vertelt Roy verder: “Prima vertoeven daar! Ondertussen heb ik de producten ook nagekeken. Het ging om rolstoelfietsen die daar voornamelijk werden gebruikt door ouderen. Als vrijwilliger fietsten we met ze over het eiland. Mooie routes met een prachtig uitzicht. Dan zie je dat de fietsen gebruikt worden en weet je waar je het voor maakt, mensen fleuren er echt van op.”

Mooi werk

“Het mooiste is natuurlijk als je terugkomt van een reparatie in het buitenland en hoort dat het bedrijf heeft doorgegeven dat ze helemaal tevreden zijn. Ik ben blij dat ik zulke mooie producten mag maken en trots dat ik hier werk. Ik woon in Denekamp dus Huka is bij mij om de hoek. Er zijn hier volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en de sfeer is ontzettend goed. We hebben de vakantieborrel er net op zitten. Mooi product, mooi bedrijf, mooie mensen: daar stap ik ’s ochtends graag voor op m’n fiets.”

Terug naar vacature overzicht