Achter de schermen: Tonnie Eijsink

Tonnie Eijsink

Tonnie Eijsink (63) uit Haaksbergen is een gepassioneerde allround fietsmonteur van Huka. Hij is trotse vader van een dochter en een zoon. Onlangs is hij voor het eerst opa geworden. Als jongen van acht had Tonnie al een fascinatie voor techniek. “Eigenlijk alles wat beweegt en wielen heeft, is mijn hobby. Vroeger bouwde ik al kleine bromfietsjes bij mijn ouders in de schuur”, aldus Tonnie.

Van een Skwirrel reportage naar voorman bij Welzorg

“Ik besloot om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik volgde de opleiding rijwiel- en bromfietsmonteur en ging aan de slag bij een rijwielhandel in Haaksbergen. Na 15 jaar zocht ik wat nieuws. Ik zag op een gegeven moment op televisie een reportage over de Skwirrel van Huka voorbijkomen. Destijds een elektrische rolstoel voor kinderen. Dat wilde ik ook maken! Van de 300 sollicitanten nam Huka mij aan met twee andere collega’s. Ik was onderhand 14 jaar lang adaptatietechnicus bij Huka. In 2001 nam Welzorg de revalidatietak van Huka over, waardoor ik meeverhuisde van Oldenzaal naar Enschede. Tot 2015 werkte ik daar als werkvoorbereider en voorman. Door een reorganisatie heb ik nog een jaar bij een ander revalidatiebedrijf gewerkt, totdat ik op een 40-jarige reünie van Huka kwam.”

Terug van weggeweest

“Door de reünie had ik weer zin om producten te gaan maken bij Huka. Sindsdien ben ik hier allround monteur. Dat doe ik al 5 jaar met veel plezier. Ik monteer voornamelijk de kinderfietsen AT-A en de AT-B en de driewielfiets City voor volwassenen. Als iemand hulp nodig heeft bij de montage van een Cortes of een ander product spring ik bij. Daarnaast vind ik het leuk om mijn kennis over te dragen aan nieuwe collega’s en denk ik weleens mee bij de ontwikkeling van prototypes. Ik maakte een keer een prototype van een stoere City. Een aantal ideeën zoals de dikkere banden vind je ook terug in het huidige City model.”

Tonnie Eijsink: “Trots op wat ik maak!”

“Dat is het mooie van Huka: je krijgt de vrijheid om nieuwe ideeën te ontplooien. Er wordt veel gedaan met de inbreng van de monteurs. Het is een platte organisatie. Je kan altijd meedenken en iets veranderen. Ik ben het meest trots op wat ik maak bij Huka. De fietsen die we hier maken zijn goed en ik maak er mensen blij mee. De fysieke of mentale beperking blijft. Daarentegen maken we de wereld van onze eindgebruikers groter.”

Tonnie Eijsink

“Ik fiets zoveel mogelijk”

“Ook in mijn vrije tijd is alles wat met wielen te maken heeft een passie van mij. Ik fiets gemiddeld 2 keer per week naar mijn werk met mijn e-bike. Dan maak ik 60 fietskilometers per dag. In het weekend zit ik op de mountainbike of racefiets met mijn fietsclub in Haaksbergen. Mijn vrouw is ook gek op fietsen! Ik ben inmiddels 40 jaar gelukkig getrouwd en tijdens onze vakanties gaan altijd de fietsen mee. Je kunt wel zeggen dat ik liever niet loop, maar zoveel mogelijk fiets!”

Terug naar vacature overzicht